RS1589_TurmericHashBrowns_13175_W-Article_1140x600.jpg

Røsti med gurkemeie

Gurkemeie er et vidunderlig krydder og med potetens karbohydrater holder denne retten deg mett i lang tid!

Med kraften til det nydelige krydderet gurkemeie og den tradisjonelle poteten får vi disse deilige og mettende "hashbrownene" eller røstipoteter som det heter på norsk. Poteten er en litt glemt skatt, som vi ønsker å inkludere på tallerkenen igjen og med kraften til grukemeie blir disse et nydelig og smaksrikt nytt tilskudd til for eksempel til frokost eller lunsj, eller til og med som tilbehør til andre måltider! De vil holde deg mett gjennom en lang arbiedsdag, også smaker den jo veldig godt og da!

 

Ingredienser til 12 små hash browns


1 gul løk
5 mellomstore poteter
1 ss olivenolje
En klype salt, pepper og dill (etter smak)
½ ts gurkemeie

Ekstra: et egg til toppingen

Slik gjør du:

Riv løk og poteter på et rivjern og lag en "deig" av det.
Tilsett gurkemeie, salt, pepper og dill.
Lag små "pannekaker" og stek dem i olivenolje til de er sprø og brune og vannet har fordampet. 5-10 minutter på hver side.
Topp med et stekt egg om ønskelig, eller tilsett noen friske grønnsaker, urter eller varm saus!

TIPS: Doble oppskriften på potethasjen og oppbevar litt i kjøleskapet til frokost dagen etter. De kan raskt varmes opp på lav varme i 2-5 minutter og toppe med et nystekt egg for ekspemel. Enkelt og godt!