OSL_Bell-pepper_W-Article_1140x600.jpg

Fylt paprika med middelhavsvri

Herlig oppskrift som er rik på antioksidanter og vitaminer - passer perfekt til både lunsj og middag!

Oslo Skin Lab-teamet elsker mat som er fullstappet med antioksidanter og vitaminer. Denne deilige retten har begge deler og passer perfekt til både lunsj og middag! Vår grunnlegger Cecilie forsøker å krydre sine måltider med nøtter og frø hver dag, men innrømmer samtidig at hun også er veldig svak for ost! Prøv denne oppskriften og la oss få vite hva du synes ved å dele måltidet ditt med oss på Instagram - og tagg @osloskinlab

Ingredienser

  • 2 store, røde paprika
  • 200 gram kikerter
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • ½ ts oregano
  • ½ ts løkpulver
  • 2 ss olivenolje

Valgfri mengde av:

  • Cherrytomater
  • Oliven
  • Ruccola
  • Feta ost
  • Solsikkefrø
  • Tzatziki

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 210 grader.
  2. Skjær paprikaene i to på lengste side. Pensle innsiden og utsiden av paprikaene med litt olivenolje og ha på alt og pepper.
  3. Skyll kikertene og ha dem i en bolle med 1 ss olivenolje og de ulike krydderne. Bland godt.
  4. Legg paprikahalvdelene og kikertene på et bakepapir og stek i 20 minutter.
  5. Kutt oliven, cherrytomater og ruccula i små biter. Ha i varme kikerter.
  6. Fyll paprikaene med kikertblandingen og topp med tzatziki og fetaost.
  7. Dryss gjerne ristede solsikkefrø på toppen for litt crunchy nøttesmak!

TIPS:
Serverer du dette til middag? Lag litt ekstra av kikertblandingen og ha i pitabrød til lunsj dagen etter! Du kan også fylle på med det du måtte ha av grønnsaksrester i kjøleskapet.