Fiken og pekannøttsalat
Desember byr på mange fete måltider, derfor føles det riktig å dele en litt lettere oppskrift. Under deler vi en oppskrift av den vakre norske modellen Eline Syrdalen; en av hennes favoritter nemlig fiken og pekannøttsalat.
Det er ingen grunn til at denne lekre, lette og smaksrike salaten ikke skal bli servert også i desember. Det finnes nok dager med tung, fet og tradisjonell julemat - som vi selvfølgelig også skal nyte - men innimellom kan det være både lurt og godt med noe litt lettere og med ingredienser huden også setter pris på. Salaten er helt super som en forrett eller til lunsj eller som tilbehør til hovedrett.
Eline elsker å sette sammen nye smaksrike oppskrifter som også er bra for både hud og kropp, hun tror på en holistisk tilnærming og forsøker å leve deretter i alt hun gjør. Modellen har også en instagramkonto ved siden av sin egen, @brokemodeleats hvor hun deler masse smaksrike, hudvennlige og sunne oppskrifter. Hun tar selvfølgelig også sin daglige dose med The Solution, innimellom bytter hun ut vannglasset med en av sine nydelige frokoster eller smoothiebowls å heller pulveret oppi. Denne salaten med fiken og pekanøtter går det helt klart også å blande ut The Solution i.
Du trenger ( 2 pers):
• 1 pose grønn salat mix
• 1/2 avokado
• 1/3 agurk
• saften av en båt sitron
• 4 fiken
• 1/2 pk bringebær
• 50 gr pekan nøtter eller valnøtter
• kanel
• kokosolje
• honning
Dressing
• sitron
• honning
• balsamico vinagrette
• laktosefri yoghurt/ plantebasert yoghurt
• salt
• olivenolje
• 2 pakker med The Solution Beauty collagen
Slik gjør du:
Start med å sette på ovnen & legg nøttene på ett bakepapir. Strø over kanel, litt lønnesirup & salt. Bak i ovnen på 175 c. Etter ca 10 min, ta dem ut å bland inn en ss kokosolje. Sett nøttene inn igjen. Stek nøttene til de er gyldene og sprø. Legg dem på papir, til tørre.
Legg salat mixen som en seng på 2 tallerkner. Bruk en spirelli til å lage agurk strimler, (om du ikke har spirelli, bruk en kjøkkenkniv, eller ostehøvel og lag agurk strimler. Skyll fiken, bær i kaldt vann. Topp salaten med fiken, avocado & bringebær. Skvis saften fra sitron over avokadoen, så den ikke «bruner» før servering.
Dressing:
Bland 2 ss olivenolje, 2 ss sitron saft, litt salt, 2 ss honning, 2 ss balsamiko vinagrette, 2 ss kokkos yoghurt, 2 pakker The Solution.
Hell dressingen over salaten og strø til slutt over de ristede pekan nøttene.🍯🥜
Syntes du også salaten frister? Prøv å lag den selv - og tag oss gjerne så vi får se!
Om du skal ha et større selskap og ikke finner tid til å lage, kan Eline og @brokemodeleats levere ferdig retter rett hjem til deg.
Velbekomme!